Tilbake til innholdsfortegnelsen for dette nummeret, eller til hovedportalen Gjerpen.no


Nr. 4 - Oktober 2004 - Årgang 54
Gjerpenkonfirmantene
på historisk cruise
Lørdag 11.september reiste nesten 60 konfirmanter og noen utskremte ledere på tur til Sandvika utenfor Oslo. Vi var invitert av Per og Anne Marit Bjørnback på et aldri så lite fjordcruise med båten ”Oslofjord”. Båten som til daglig brukes til private selskaper og fjordcruise, stod altså til vår disposisjon denne dagen.
Konfirmanter på guidet tur i klosterruinene

Vi hadde lagt turen til Hovedøen i Oslofjorden, hvor en lokal guide ventet på oss. Hun skal ha en stor takk for måten hun guidet oss på. Å farte rundt på øya med en flokk 14 åringer på slep, og samtidig klare å holde oppmerksomheten – det er godt gjort!

Her var det mye historie. Ja, det virket som om hele Norges historie var samlet på ett sted.
Fra svartedauden til 2.verdenskrig.
Fra kong Sverres opprør mot paven – til et yrende klosterliv. Klosterruinene vitnet i hvert fall om et yrende liv på øya.
”Oslofjord” og en del av Gjerpen-konfirmantene ved brygga på Hovedøya

Været var ikke helt på vår side denne dagen, men hva gjorde det når Anne Marit fyra opp grillen i baugen på båten. Her vartet hun opp med grillmat av høy klasse – det var ikke en som reiste sulten hjem !

Denne turen var ment som en ”bli kjent tur” – og vi håper at det var det vi fikk til. Når nesten alle konfirmantene ble med, så fikk i hvetfall vi voksne litt overblikk over situasjonen. Det lover godt for fortsettelsen – mange flotte ungdommer som vi gleder oss til å bli mer kjent med.
Vi vil med dette nok en gang få takke Per og Anne Marit for et flott initiativ. Vi håper dette kan gjenta seg til neste år.
Geir prest

Tilbake til innholdsfortegnelsen,
arkivsiden "Godt nytt for GJERPEN"
eller hovedportalen Gjerpen.no