Tilbake til innholdsfortegnelsen for dette nummeret, eller til hovedportalen Gjerpen.no


Nr. 4 - Oktober 2004 - Årgang 54
Menighetsweekend
med høy trivselsfaktor

- Menighetsweekenden til Fjordglimt leirsted, 27-29. august, er noe av det mest gledelige jeg har opplevd siden jeg kom hit til Gjerpen, sier sokneprest Thor Egil Abrahamsen.

- Det var virkelig oppmuntrende å oppleve ei menighetshelg med høy trivselsfaktor. Erfaringene var så gode at leirstedet er booket for en tilsvarende tur i 2005. Sett av datoen 19-21. august allerede nå!

Det var ca.50 deltakere, i alle aldre.
Alle deltok i både matlaging lek og andre programaktiviteter, som boccia eller trampoline. Og Per gunnar Follaug hadde tatt med seg 3 trail-motorsykler, som ga ”ungdommer” i alle aldre fart og spenning – kanskje til og med litt i meste laget for noen !

Etter en flott hyggekveld ble lørdagen avsluttet med skattejakt i bekmørk skog med flakkende lommelykter. I skumleste laget for de aller minste, men det var fort glemt da skatten åpenbarte seg: sjokolade og godterier på kjøkkenet på Fjordglimt.

Et høydepunkter var også bibeltimen lørdag formiddag, med eget opplegg for barna.
- I bibeltimen tok jeg utgangspunkt i det som var tema for weekenden: ”Kom Nærmere”, forteller soknepresten. Han gjennomgikk de første to kapitlene i 1. Johannes brev.

- I dette brevet trekker Johannes fram tre forhold som er viktig i en sunn menighet:

1) Vi trenger å komme nærmere oss selv og erkjenner våre sår og våre synder, slik at vi kan bli tilgitt og lægt.

2) Dermed kommer vi også nærmere den store legen, Jesus Kristus, han som elsker oss og steller godt med oss.

3) I Kristi nærhet blir vi ikke lenger fremmede for hverandre, men trekkes inn i et kjærlighetens fellesskap. Vi kommer nærmere hverandre, og akkurat slik opplevde vi det på weekenden til Fjordglimt. Det lover godt for menigheten, avslutter soknepresten entusiastisk.

- Og ikke glem den dyktige komitéen bak opplegget: Astrid Flatin, Kirsti Sørbø, Inger og Bent Jarinn, med god hjelp av Helga Gulseth og ”kokken” Bjørnar Gundersen på kjøkkenet.
tea / ah

Tilbake til innholdsfortegnelsen,
arkivsiden "Godt nytt for GJERPEN"
eller hovedportalen Gjerpen.no