Nr. 1 - April 2004 - Årgang 54
Med biskop Olav på visitas
Se bilder fra bispevisitasen

TETT PROGRAM

”Spennende”, sa barna, ”flott”, sa de unge, ”inspirerende”, sa de voksne, ”høytidelig”, sa de eldre da biskop Olav Skjeveland var på visitas i Gjerpen, 4.-8. februar i år.
Og akkurat slik ble bispevisitasen denne gangen.

Det er hele 12 år siden sist vi hadde visitas i Gjerpen. Da MÅ prorammet for visitasen bli tett. Det er mye en biskop skal rekke over i løpet av 4-5 dager; skolegudstjenester, møte med ungdomsskoleelever, gudstjenester, samtaler med ansatte, møter med menighetsråd og frivillige medarbeidere, besøk på institusjoner. Vi som fulgte biskopen følte oss ganske slitne da visitasen var over.
Slitne, men samtidig glade og oppmuntret.

Hensikten med en visitas er ikke først og fremst å kontrollere, men å inspirere og hjelpe menigheten til å tenke framover slik at oppdraget med å forkynne evangeliet kan gå videre.

KLARE UTFORDRINGER
Biskopen vår har en egen evne til å være nærværende og ta ansatte og menighet på alvor. Gjennom dagene i Gjerpen fikk han tatt menigheten på pulsen.

I visitasforedraget sitt siste dagen sa han bl.a. følgende:
”Som en oppsummering av visitasen vil jeg forsøke å konkretisere de viktigste utfordringene som prestegjeldet står overfor nå.
For begge menighetene (Borgestad og Gjerpen)- og Valebø med – gjelder det å ta vare på de åpne og gode relasjoner som finns til skole, organisasjoner, kommune – og internt.
Utvikle nye samarbeidsformer som forsterker vi-følelsen og menighetsbevisstheten!


For Gjerpen spesielt gjelder det:
1. å realisere samarbeidet mellom menighet og Normisjon om en barne- og ungdomsarbeider med sikte på dåpsopplæring og yngre familier.
2. å utvikle samarbeidet med skolen enda mer, ettersom signaler fra skoleledelsen synes å åpne for det.
3. å konkretisere, i plans form, løsningen på problemet med menighetskontor, gjerne som tilbygg til menighetshuset, noe som vil skape en rasjonell og effektiv arbeidsenhet.
4. å fullføre renoveringen av Gjepen kirke med blikk på muligheten til å øke kirkeoppslutningen ved gjenåpningen.”

Menighetsrådet har allerede tatt tak i de utfordringene biskopen kom med i visitasforedraget.
Det er satt ned utvalg som skal arbeide med dåpsopplæringen og planer
for fornyelse av menighetskontoret.
Gjerpen menighet takker biskopen for visitasen og håper at det ikke blir 12 år til neste visitas.
Tea.

Tilbake til innholdsfortegnelsen