Nr. 4 - Desember 2003 - Årgang 53
En god samtale kan bety en
avgjørende forskjell !
Visste du at Kirkens SOS er et sted du kan ringe og gi uttrykk for dine føleleser, tanker, frustrasjoner og smerte?
Visste du at Kirkens SOS er et sted der man kan møte et medmenneske – akkurat nå?
For vi er der nemlig – hele tiden – alltid!

De som ringer vårt telefonnummer 815 33 300 – treffer alltid noen! Morgen som kveld, ettermiddag som natt, 17’de-mai som julaften sitter det mange på vakt rundt om i landet. Klare til å være til stede, lytte og være medmennesker.

Vi er 13 SOS-sentra landet over som samarbeider om å betjene denne telefonen døgnet rundt.
Vi kan også nås via meldinger på nettet : www.kirkens-sos.no
Hvert døgn registrerer vi nærmere 400 samtaler.
De som ringer oss forteller bl.a. om ensomhet, brutte relasjoner, sykdom og savn, rusproblemer, økonomiske problemer og psykisk smerte. Noe er dramatisk. Men mest handler det om tøffe og vanskelige situasjoner de aller fleste opplever i løpet av livet.

Kirkens SOS i Telemark holder til i Skien. Vi bidrar til over 30 samtaler hvert døgn.
Visste du forresten at SOS-senteret i Telemark er et diakonalt samarbeidsprosjekt mellom menighetene i Telemark? Statskirkemenighetene og menighetene i Den Evangelisk Lutherske Frikirke her i fylket tok initiativet til å etablere et SOS-senter i Skien for 25 år siden! Disse menighetene ”eier” oss via utsendinger til vårt årlige representantskapsmøtet, og støtter oss med ofringer, forbønn og
ikke minst – sin frivillige innsats!

Daglig opplever vi at den gode samtalen kan være av avgjørende betydning for mennesker: ”Takk for at du lyttet til meg – nå føler jeg meg bedre, og tenker litt annerledes på situasjonen!”

Nestekjærligheten kjennes godt i et lyttende øre og en varm stemme.
Livsmot kan formidles gjennom tid og tilgjengelighet. Og akkurat det er målet til Kirkens SOS : Å FORMIDLE LIVSMOT OG HÅP gjennom en umiddelbar og uforpliktende samtale.

All virksomhet på telefonen til Kirkens SOS er frivillig arbeid.
Kirkens SOS er mennesker som er villige til å bruke av sin tid på å lytte til andre menneskers liv. Noen av disse kommer fra din menighet. De opplever det som sitt lokale menighetsarbeid å sitte på vakt her i Skien.
Vi har nå plass til flere nye medarbeidere. Vi trenger gode lyttere! Hos oss får du muligheten til å trene og dyktiggjøre deg til nettopp det. Det du får i Kirkens SOS er god opplæring, veiledning, perspektiv på livet og mye glede – FOR VI SER AT DET NYTTER!
Vi starter et nytt spennende kurs for nye medarbeidere
21. jan -04.
Det tar 10 onsdagskvelder, og er ferdig til påske.
Ta kontakt med oss nå dersom dette er noe for deg! Kurset kan fort bli fullt, og vi vil gjerne ha en prat med deg først slik at du kan få vite litt mer om hvordan vi jobber.
Ring oss på 35 58 78 00/90 05 92 97.
Har du ikke anledning til å stille som frivillig, men gjerne vil støtte SOS økonomisk, har vi en givertjeneste. ”Bakstøtte” kaller vi det. Du kan ringe oss om det også.
Kanskje du er en som har lyst til å bety en viktig forskjell for andre? Kanskje dette kunne bli ditt menighetsarbeid?
VELSIGNET JUL!
Hilsen Melle Aakenes
Kontaktperson for Kirkens SOS i Telemark er daglig leder Melle Aakenes. Hun startet i denne jobben i august.
Melle har bakgrunn som økonom med jobberfaring fra personalinformasjons- og organisasjonsarbeid.
Noen vil kjenne henne fra den stillingen hun kommer
fra i Langesund menighet og Agder Bispedømme der hun i flere år har arbeidet i forhold til rekruttering, oppfølging og utvikling av frivillige medarbeidere.
Tilbake til hovedside