Nr. 3 - September 2003 - Årgang 53
Nytt fra menighetens
misjonsprosjekt i Bangladesh


Marta Maria skolen
Fra sommeren 2003 er programmet for Marta Maria skolen samt Amnura Bibel skole lagt om driften.
Fra nå vil det bli arrangert forkjellige kurs av ulik lengde på de to institusjonene.
Kursene vil være for ansatte og frivillige medarbeidere i Santalkirka – BNELC.

Som ledd i dette ble det på Marta Maria skolen arrangert et kurs for
1) Jenter som har fullført 10. klasse eksamen våren 03 og for
2) Jenter som har fullført de 2 første årene av videregående skole (Higher Secondary)

Kurset gikk fra 14. juli til 15. august. Det var 14 deltakere fra alle de 6 kretsene i kirka.
Grunnen til at kirka ønsker denne type kurs er å gi ungdom som har valgt en sekulær utdannelse sjanse til å få påfyll og inspirasjon i sitt kristenliv. Tilbud om sommerleir og lignende arrangement er få i Bangladesh.
Dessuten er det vanlig at ungdom bare går og slenger mens de venter på resultat fra eksamen. Her i landet tar det ofte opp til 3 måneder før prøvene er rettet og karakter satt.

På kurset var det mest bibelfag, som undervisning i både Gamle og Nye Testamentet, troslære, sang, andaktsforberedelse, personlig gudsliv osv. I tillegg fikk de også undervisning i helselære og utviklingsfag. Dette innbar praktiske tips til hygiene, hvordan forholde seg til de vanligste sykdommene og tips hvordan de kan utnytte ressursene de har hjemme i landsbyen til å utvikle den.

Det er planer om både kurs for ansatte og frivillige i kvinnearbeidet, for lærere i søndagsskolen og for jenter som tar ansvar i ungdomsarbeidet. Det er også mulighet for at skolen har kortkurs for vanlige menighetsledere – når rom og kapasitet tillater det.

Ideen bak omlegging av kursene er at det er mange behov i BNELC. Nå ønsker kirka å bruke de to opplæringssentrene de har (Bibelskolen i Amnura og Marta Maria skolen i Adompur) som kurs-senter for å møte disse behovene.
Samtidig er det færre og færre jenter som ikke har gått på vanlig barneskole.
Derfor har noe av grunnlaget for MMS falt bort.

Men behovet for opplæring i kristendom og menighetsarbeide – det er der fortsatt. Og til å møte de behovene blir Marta Maria skolen et viktig verktøy!

Trond Niemi
Normisjon i Bangladesh


Tilbake til innholdsfortegnelsen