Nr. 3 - September 2003 - Årgang 53
Alf fyller 10 år !

“Vi vil ha mer,” sa deltakerne på den første tilrettelagte leiren for funksjonshemmede barn og unge på Oksøya i 1993.
Leiren hadde vært en suksess og en fortsettelse var ønsket. Heller ikke alle syntes det var like enkelt å være med i det lokale barne- og ungdomsarbeidet.
Var det mulig å få til en klubb som var åpen for alle, men som var lagt opp på utviklingshemmedes premisser?
Visst var det mulig! Langesundsfjordens Indremisjonsselskap, som den lokale avdelingen av Normisjon het den gang, tok utfordringen fra leiren og i samarbeid med prosjektet “En kirke for alle” ble ALF-klubben startet opp i Klubbcaféens lokaler i Vestsiden menighetshus i Porsgrunn.

Bokstavene ALF står for “Alle funksjonsnivåer”.
Programmet på ALF er tilrettelagt for barn og unge med utviklingshemming sånn ca. mellom 10 og 20 år. Men dørene er vid åpne for alle – foreldre, søsken, støttekontakter, venner, barn og unge i nærmiljøet. Annen hver tirsdag året igjennom, bortsett fra i skoleferien, møtes ALF'erne til sang og lek, spill og kiosk og en avsluttende samling i kirken. En mer humørfylt gjeng skal du lete lenge etter.

Og nå: Etter 10 år med mye moro, skal vi feire oss selv.
Det skjer med en heidundrende bursdagsfeiring i Vestsiden menighetshus tirsdag 14. oktober. Med lek og sang, musikk og trylling, kake, is og brus feirer gamle og nye ALFmedlemmer at klubben er minst like livskraftig nå som for 10 år siden.

Einar Sand


Tilbake til innholdsfortegnelsen