Nr. 2 - Mai 2002 - Årgang 52
Stavanger har god økonomi
og en positiv holdning til kirken


Vi har fått "gamlepresten", Sigfred Sørensen, til å skrive andakten i Menighetsbladet denne gangen. Riktignok har han flyttet til Stavanger og blitt sogneprest for 9000 rogalendinger, men han har likevel ikke kuttet over alle bånd til Grenland. Familien har nemlig kjøpt hytte ved Heivannet og vender stadig tilbake til gamle tomter.
Det nye sognet til Sørensen er delt i to menigheter - Stokka og Kampen - og sognepresten trives.

-Vi er to prester, sier han. -Og så lønner vi sjøl en prest som tar seg av barne- og ungdomsarbeidet.

-Har dere mye ungdom?
-En god del. Men det er først og fremst i Stavanger ungdommen samles. Der har Indremisjonen, IMI, sin egen menighet, og der er det hundrevis av medlemmer mellom 20 og 40 år. Det har alltid vært misjon og jevnt over stort kirkelig engasjement i Stavanger.
Vi merker at kommunen har en bra økonomi, men også at den har en positiv holdning over for kirken. I Stokka er det bygget ny kirke, som ble innviet 7.april, og Kampen kirke skal rehabiliteres og utvides. Vi skal bl.a. få en ny kontorfløy.

-Er Kampen en gammel kirke?
-Den ble bygget i -57 og var landets første arbeidskirke. Men nå er den nedslitt og trenger fornyelse.

-Heldig for dere at Stavanger er en velstående oljekommune som kan trå til.
-Ja, den materielle velstanden har vokst siden jeg bodde her og studerte ved Misjonshøgskolen i 70-årene. Det er store forandringer, men jeg merker at det samtidig har foregått en mentalitetsforandring.
Oljen har hatt innflytelse på det kirkelige området også, og ikke bare til det positive. Det er mye materialisme å spore - og egoisme, men det gjelder jo hele landet.

Til sommeren kommer Sørensen tilbake til Grenland. Først skal han være med på Misjonsselskapets Generalforsamling i Skien sist i juni - og etterpå blir det to-tre ukers ferie på hytta.

IDS


Tilbake til innholdsfortegnelsen