Nr. 2 - Mai 2002 - Årgang 52
DRAMA PÅ BEDEHUSET
Fremdeles er drama på bedehuset noe sjeldent her på våre kanter. Men på Aas bedehus finner vi dramagruppa "Make a change".
Det kan ennå føles som noe nytt og annerledes, men gruppa har faktisk rukket å bli nesten 4 år allerede. Leder for gruppa er Gunn-Marit Selle, i senere tid har også Janne Skjærum kommet til.
Men hva var det som fikk folk på Aas til å starte en dramagruppe? Gunn-Marit forteller at idéen ble født på en familiesamling på Trovassli, der de hadde sett en vellykket dramatisering beregnet på barna. Dette var en annen måte å formidle bibeltekster på, en måte der en fikk ta flere sanser i bruk og som dermed kunne gi en ny opplevelse av budskapet.
Ungdommen lot seg engasjere, og det ble startet en dans- og drama gruppe med basis i ungdomsgruppa på bedehuset. Gruppa fikk en fin start med å delta på et inspirerende "Kreativt verksted" i Oslo.

(Fra venstre bak: Marianne Strømjordet, Eirik Sørbø, Gunn-Marit E. Selle
foran: Janne Skjærum, Vibeke Herikstad, Rakel Jønnevald og Ingvild Sørbø)


Men hvordan har så en slik nykomling blitt mottatt i en tradisjonelt bedehusmiljø? I begynnelsen var det nok en viss skepsis, særlig til danseinnslagene, men Gunn-Marit kan fortelle at dette har blitt borte når folk har fått oppleve hva dette egentlig går ut på, og de har fått mye positiv respons, også fra den eldre garde.
Mange har sagt at stykkene har gitt dem en ny og sterk opplevelse av budskapet.

("Noen tar imot, mens andre snur seg bort", fra dramastykket: "Gud ga oss hender")

Har dere mange oppdrag?
Noe har det blitt, vi har deltatt både i kirken og på flere bedehus. I høst og vinter har vi hatt en særlig utfordring ved at vi har deltatt på en rekke fellesarrangementer for ungdom i Grenlandsdistriktet, dette er et samarbeid mellom Normisjon og noen av menighetene. Disse samlingene kalles "Celebration"; og er en gang i måneden.

Gruppa har hatt mellom 6 og 10 medlemmer, men inntil ganske nylig har Eirik Sørbø vært eneste hane i kurven. Når Eirik denne våren tar farvel med gruppa, vil han bli sterkt savnet. Han har vært et særdeles nyttig medlem, som eneste gutt har han fått mange utfordrende roller, som han har fylt på en aldeles utmerket måte.

Eirik Sørbø

Eirik sier at han synes det har vært veldig moro å være med, aldri en kjedelig øvelse. Han har opplevd det som en fin og annerledes måte å kunne nå folk på, og også for sin egen del sitter han igjen med sterke inntrykk. Han sier han bl.a. alltid vil ha et spesielt forhold til salm. 23 etter den rollen han hadde i dramatiseringen av denne.
Resten av gruppa vil si Eirik en hjertelig takk, både for det han har gitt gjennom rollene og for det han har betydd for miljøet.

Vi ønsker dramagruppa på Aas bedehus lykke til med arbeidet videre. De fyller en viktig funksjon ved å formidle det gamle budskapet på en ny og spennende måte.
Og samtidig som at oppgaven er utfordrende og interessant, har de det veldig moro sammen. Nye medlemmer er hjertelig velkomne, og de ønsker seg også nye oppdrag.
Ta gjerne kontakt med Gunn–Marit på telfon 35590499.

Liv.


Tilbake til innholdsfortegnelsen