Nr. 1 - Februar 2002 - Årgang 52
Konsert fredag 12. april
Fredag 12. april innbyr vi til konsert i Gjerpen kirke igjen.
Programmet er ikke helt klart idet menighetsbladet går til trykking, så vi må be dere være oppmerksom på forhåndsomtale i avisene og å sette av dagen allerede nå.

Det som foreløpig er klart er at det blir en konsert med kammermusikk utført av unge utøvere med tilknytning til distriktet her. En av dem som blir med er Brynjar Bilsbak, for anledningen med «ny» fiolin (og altforstort banklån for en ungdom på hans alder, men hva gjør man ikke for å få et godt instrument?).

Brynjar gjorde en formidabel innsats på siste romjulskonsert, og det er derfor en stor glede å få høre ham igjen, denne gang med bl. a. en av J.S.Bach sine særdeles krevende suiter for solo fiolin; musikk i sin mest konsentrerte form, og alltid en stor utfordring for utøveren.

Anna Carlsen, også fra Skien, har tatt med seg sin cello til musikkhøyskolen i Geneve, der hun for tiden er student, kommer også hjem og blir med på denne konserten. Vi som opplevde å høre henne på konserten i romjulen vet at vi har mye å glede oss til!

For de av dere som savner mer musikk fra de store mestere etter J.S.Bach, så kan vi ganske kort berette at det gjør vi også! Denne musikken krever imidlertid et større orkester, og sprenger dermed de rammer som vårt budsjett må holde seg innenfor.
Vi har imidlertid fremdeles Mozarts kroningsmesse friskt i minne, og arbeider kontinuerlig med å få til noe tilsvarende igjen. Tiden vil vise, men inntil dess så er heldigvis kirken vår særdeles velegnet til musikk i litt mindre format, og musikken er heldigvis også fullt på høyde kvalitetsmessig.

Konserten er støttet av Skien kommune, Norsk kulturråd og Telemarkkonserter.

Kjell mf.


Tilbake til innholdsfortegnelsen