Nr. 1 - Februar 2002 - Årgang 52

  Gledens tjeneste
  - tjenestens glede



Inge Bergem

Å være prest er å være i gledens tjeneste.
For hovedsaken i prestetjenesten er å få ut et budskap, budskapet om gleden. Sånn sett kan presten med full rett presenteres som gledessprederen. Gleden som skal spres ut er gleden over Jesus, det han har gjort for oss, det han gjør for oss, og det han vil gjøre ved oss.

Nå har jeg fått være i denne gledens tjeneste også her i Gjerpen. Det er blitt vel 4 måneder. Det er i dyp takknemlighet til både Gud og mennesker jeg avslutter tjenesten min her. Den har gitt meg meget.

Med gledens tjeneste følger tjenestens glede. Det har jeg også fått oppleve her i Gjerpen. Tjenestens glede oppleves ikke alltid like sterk - ikke til alle tider, og ikke alle steder. Det kan være ulike grunner til det. Men i mine måneder i Gjerpen har jeg fått oppleve tjenestens glede på så mange måter.

La meg få begynne med den praktfulle Gjerpen kirke. Kirkerommet stemmer sinnet ikke bare til høytid, men også til høytidsglede. Og det gir en spesiell glede å få utføre prestens tjeneste under dette kirkehvelv. Ved alteret, på prekestolen og ved døpefonten.

Jo, sannelig oppleves tjenestens glede. Og likevel er det ikke rammen om tjenesten i dette Herrens hus som har gitt den største gleden i tjenesten. Men feiringen av gudstjenesten sammen med en aktiv deltakende menighet. Her var det ikke publikum som overvar en forestilling. Her var det en menighet som feiret gudstjeneste av glede og i glede: Sangglede, bønneglede og bekjennelsesglede. Og ikke minst: I glede og takk for Ordet og Bordet.

Tjenestens glede har jeg fått oppleve også i samværet med gode medarbeidere. Det er ikke for sterkt å uttrykke opplevelsen av medarbeiderglede. Når noen lyktes, var det medglede. Når noen slet og strevde, var det medfølelse. Som det ofte ble gjort noe med.

Men i medarbeidernes «hovedkvarter» ligger det en mulighet til ennå mer med-arbeiderglede. Tror jeg.

Det kan skapes mer ro, og brukes mer tid til og med hverandre og for hverandre. Tjenesten utøves ikke alltid i bevegelse. Ofte er tjeneste tid og nærvær. I det gode og trygge nærvær med mine medarbeidere, skapes, næres og vokser medarbeidergleden.
Og den er en viktig del av tjenestens glede.

En hilsen i takk og glede
Inge Bergem


Tilbake til innholdsfortegnelsen