Nr. 1 - Februar 2002 - Årgang 52

Fellesmøtene
Når vi kommer inn i mars måned, når vinter tar til å miste taket og våren er i sikte, ja, da er det tid for fellesmøter i Gjerpen.

Gjennom hele året er det mye kristen aktivitet i bygda, i de ulike menigheter, organisasjoner og lag, og vi er for det meste gode venner og vel forlikte.
Men vi sitter stort sett på hver vår "haug", og bare sjelden tar vi turen over til naboen. Da er det fellesmøtene kommer og forener oss i noen givende og hyggelige møtekvelder en gang i året.
I år er møtene lagt fra torsdag 7. t.o.m. søndag 10. mars. Kveldsmøtene torsdag, fredag og lørdag blir på Betel, og så avsluttes fellesmøtene i år med gudstjeneste i Gjerpen kirke søndag formiddag.
Se dagspressen for nærmere detaljer.

Talere til fellesmøtene har vært hentet fra mange sammenhenger. I år er taleren nærmest for lokal å regne, vi får nemlig gleden av å ha besøk av Karl Fredrik Kittilsen. Han er for tiden pastor i Elim Misjonsmenighet, men de fleste vil nok kjenne navnet også fra andre sammenhenger.
Karl Fredrik er mannen som reagerte spontant, og dro i gang det som senere er blitt Grenlandsaksjonen, da forholdene i Romania ble kjent i 1989.
Han er også mannen bak aksjonen "La Afrika leve", dette har senere blitt til en stiftelse, og her bruker han fremdeles mye tid og krefter. En tid drev han på heltid med fredsarbeid med støtte fra utenriksdepartementet.

Når dette skrives, er det byen Goma i Kongo som står i fokus. Denne byen er rammet av et kraf-tig vulkanutbrudd. Lavamassene har begravd store deler av byen med flere mill. innbyggere. Og igjen bruker Karl Fredrik sine store kunnskaper og dype engasjement i spissen for en innsam-lingsaksjon for å lindre nød i Afrika.

Karl Fredrik Kittilsen
oppfordrer til ny
hjelpeaksjon i Kongo
Det spesielle forholdet han har til denne verdensdelen, har sin bakgrunn i hans 9 år som misjonær i Kongo. De la grunnen for et livslangt kjærlighetsforhold til land og folk.

Karl Fredrik er et menneske som lar seg engasjere, og som er villig til å fullt ut bruke seg selv i de oppgaver som ligger foran ham. Men han har også en unik evne til å tenne engasjementet hos andre. Disse egenskapene tar han med seg også opp på talerstolen, og vi gleder oss til å høre ham under fellesmøtene.

Sang og musikk har alltid en viktig plass i fellesmøtene. Torsdag blir det barnas kveld, da vil det bli sang av både Gjerpen barnegospel og et besøkende barnekor. Lørdag vil det bli en spesiell gospelnight for ungdommen etter møtet. Ellers er hovedtanken i år at vi skal synge mest mulig sammen. Opplegget blir at vi bl.a. skal få være med på mange gamle og kjære sanger vi kanskje ikke har sunget på en stund.

Vi gleder oss til fellesmøtene, og tror møtene i år vil ha mye å gi til alle aldersgrupper. Så sett av kveldene, og vær velkommen til fellesskap!

Liv Eriksrød



Tilbake til innholdsfortegnelsen