Nr. 4 - November 2001 - Årgang 51
Romjulskonsert
Lørdag 29. desember innbyr vi igjen til vår årlige romjulskonsert. Også denne gang følger vi den gode tradisjonen vi har innarbeidet ved at vi innbyr unge musikere fra Grenlandsdistriktet, eller som i hvert fall har en viss tilknytning til distriktet her, til å være sentrale aktører. I stedet for en velfortjent ferie fra studier og arbeid tar de imot utfordringen og gir oss av sitt overskudd.

Sentralt i programmet står også denne gang musikk av "den femte evangelist", Johann Sebastian Bach.

Anna Carlsen, hjemme fra studier i Geneve, åpner konserten med en av Bach sine suiter for solo cello, frisk og intens musikk i sin edleste form!

Konsertens hovedverk blir Brandenburgkonsert nr 5 i D – dur, en feiende frisk, men også utrolig vakker konsert med fløyte, fiolin og cembalo som soloinstrumenter.
Her får vi høre Jorunn Abrahamsen på fløyte (til opplysning: Jorunn het Køhn sist gang hun bodde i Gjerpen menighet og arbeidet med barnekor her. Hun har giftet seg, og er nå svigerdatter til vår nye sogneprest).
Jorunn gjorde en glimrende eksamen ved musikkonservatoriet i Kristiansand i vår, og studerer for tiden i København.
Fiolinsolist er Brynjar Bilsbak fra Skien, student ved Barratt–Dues musikkinstitutt i Oslo.

Vår egen kantor, Kjell Frigstad er solist på cembalo, og han vil også være leder for en korgruppe sammensatt for anledningen som fremfører velklingende julemusikk fra norsk og utenlandsk tradisjon.
Sangsolister denne gang er Arild Bakke fra Porsgrunn og Bente Dobbedal fra Sannidal. Disse fremfører en duett fra kantate 140, også av J.S.Bach, og her får vi et nytt gjenhør med unge Christine Gullhav på obo.

Konserten er støttet av Skien kommune, Telemarkkonsertar og Norsk kulturråd.
Kmf

Se også versikten over andre konserter i Gjerpen kirke i desember
og julekonserten i Valebø kirke.

Tilbake til innholdsfortegnelsen