Nr. 3 - September 2001 - Årgang 51
Avskjedens time for presteparet

Prost Kjell Rugkåsa, Anne Ingeborg og Sigfred Sørensen
         på avskjedsfest i Gjerpen Menighetshus


Før vi riktig fikk sukk for oss, var dagen og timen inne. Presteparet Sigfred og Anne Ingeborg hadde rykket opp teltpluggene og gjorde seg klar til å dra vestover.

17.juni tok de avskjed med Gjerpen menighet - om formiddagen med gudstjeneste i kirken og om kvelden med fest på Menighetshuset. På gudstjenesten var det samlet mye folk. "Schläger-musikken" fra Betel Misjonskirke var med, de sang og spilte og overrakte sognepresten en stor blomstergruppe med takk for godt samarbeid. Prost Rugkåsa hilste fra kirken - biskop og prost, og organist Frigstad spilte så tak og sjeler løftet seg.

Om kvelden var det duket til fest, og folk møtte opp - ialt 145 gjester. Tor Mustvedt ledet festen, og prost Rugkåsa var kveldens taler. Han snakket om prestens hyrdeansvar og berømmet Sigfred for å ta dette ansvaret alvorlig.

"Gla'sang" deltok - med et visst vemod, siden kormedlem Sigfred nå trekker seg ut. Det blir et stort hull i bakerste rekke, men koret har allerede bestemt hvor neste kortur skal gå - til Kampen menighet i Stavanger.

"Stabskvartetten" - bestående av Sigfred sogneprest, Kjell organist, Torbjørn diakon og Thor kirketjener - sang. Bare synd at kvartettens fremtid er dyster, siden både Thor og Sigfred nå forlater den.

Etter taler og hilsner og gaveoverrekkelser, fikk Sigfred ordet til en siste hilsen og takk til menigheten. Han følte vemod med å reise fra bygda, men han tar med seg en haug med minner og lovte at både han og Anne Ingeborg vil ta turen tilbake så snart det byr seg en sjanse.

Menighetsbladet vil også få takke Sigfred for arbeidet han har gjort i redaksjonen i alle disse årene. Vi kommer til å savne "-utenfor prekestolen" på 3. side og tilbyr ham gjerne spalteplass som gjesteskribent. Så ønsker vi dere begge mange gode og rike år i ny menighet - og nytt menighetsblad.

Ingebjørg


Tilbake til innholdsfortegnelsen