Nr. 2 - Mai 2001 - Årgang 51
Vi besøker "Fremad"
på Aas bedehus

Stikker du innom Åas bedehus en tirsdagskveld mellom kl 18.30 og 20.00, er det ikke den vanlige "bedehus-stillheten" som møter deg.
Da er det korvettlaget "Fremad" som regjerer på huset, og nivået på både aktivitet og lyd kan til tider være høyt, slik det er naturlig når det er barn i alderen 6 til 13 som får utfolde seg.

Her er en gjeng som er synlig stolte av kveldens produksjon

Barnelaget "Fremad" har en lang historie på bedehuset, det ble stiftet for nesten 50 år siden. Som med all slik virksomhet har det gått noe i bølgedaler, det har vært tunge perioder da man har vært nær ved å gi opp, og andre med nesten sprengt hus. Men i mange år nå har oppslutningen vært jevnt god, i år er det ca 40 innskrevne medlemmer i laget. Hovedleder for tiden er Steinar Selle.
- Men Steinar, du har vel flere å dele lederoppgaven med?
- Ja ,vi er for tiden fem som deler lederjobben.
- Det et et stort spenn i alder blant medlemmene, et det ikke vanskelig å finne et opplegg som passer alle?
- Jo, det kan ofte være et problem. Av og til deler vi medlemmene i to grupper, det skulle vi gjerne gjøre oftere, men da måtte vi ha flere ledere.

- Hvordan er en vanlig Fremad-kveld lagt opp?
- Sang og andakt er et fast innslag. Vi har en sang som er blitt Fremad-sangen vår, og som vi synger hver gang. Da synges det med stor glød og begeistring:

Ja, jeg vet at Jesus bryr seg om meg,
bryr seg om meg.
Ja, jeg vet at Jesus bryr seg om meg,
bryr seg om nettopp meg.

Han beskytter meg hvor jeg går,
sommer, vinter og høst og vår.
Så vet jeg visst (klapp)
Jesus bryr seg om meg,
han bryr seg om nettopp meg.


I tillegg til dette har vi hver kveld forskjellige aktiviteter, det kan være formingsaktiviteter slik som nå, da vi lager steintroll, eller spill og lek av forskjellig slag.
Forrige gang hadde vi ansiktmalings-kveld. I kveld har vi også besøk av dramagruppa "Make a Change".
De eldste på "Fremad" er klar for dramagruppe og UG neste år, og har fått "lukte" litt på dette allerede i vår.

- I slike barnelag har det lett for å være en overvekt av jenter, hvordan er det her i dette laget?
- I "Fremad" har vi gjerne ganske jevn fordeling mellom kjønnene, i noen perioder har vi faktisk hatt god overvekt av gutter. Jeg tror det har stor betydning i denne sammenhengen at vi har lang tradisjon for å også ha mannlige ledere i 'Fremad".
Det er høy aktivitet rundt oss, mange må ha hjelp til steintrolla sine, og Steinar har ikke tid til mer prat.

Nå er det like før "Fremad" tar sommerferie, konkurransen med fotballtrening og andre ting blir for sterk utover våren.
Men til høsten starter de opp igjen, og alle som har begynt på skolen, er velkommen til å være sammen med den glade tirsdags-gjengen på bedehuset.

Det er ikke mulig å si eksakt hvor mange barn som opp gjennom årene har "gatt på Fremad", men sikkert er det at vi må telle dem i hundrer. At mange har opplevd det som en positiv tid, ser vi at de sender barna til bedehuset når de selv blir foreldre. Ja, det skulle ikke forundre meg om det er noen som kan si at bestemor eller bestefar også "gikk på Fremad".
Vi får håpe at de gode minnene er i flertall, og at en gjennom dette arbeidet har fått formidle varige verdier til de mange som vært innom.
Vi ønsker lykke til videre med arbeidet blant barna på Aas bedehus.

Liv Eriksrød


Tilbake til innholdsfortegnelsen