Nr. 1 - Februar 2001 - Årgang 51
TAKK FRA MARTA MARIA-SKOLEN

Først av alt vil jeg på vegne av skolen takke alle som har gitt sin gave i året som gikk. Ikke minst var det en god opplevelse å være vitne til den store givergleden på gudstjenestene julaften.
Hjertelig takk!

I disse dager begynner nye forventningsfulle og spente jenter på Marta Maria-skolen. Jeg kan se dem for meg der de kommer med byltene sine, bagene og en eller annen aluminiums-koffert - sånn ca. 50 gg 25 cm. Noen er nye for anledningen, andre rustne og bulkete. Fedre, brødre eller menighetsledere følger jentene til skolen. Mange har reist en hel dag. Mye av reisen består i å vente på jernbanestasjonen eller langs veien på buss. Jentene får tildelt rom, 5-6 på hvert rom, og en ny epoke starter i livet deres. De vet at de er heldige.

Jeg sitter her med en liste over kvinnelige menighetsarbeidere. Flere av dem er tidligere MMS-elever. Jeg fryder meg! Men noen møtte sykdom og fattigdom - ikke alle ble lykkelig gift. Jeg tenker bl.a. på Sonoti. Mannen er arbeidssky og lat. De hadde litt jord - den pantsatte han, og Sonoti må streve for hele familien. "Gud har ikke glømt meg", skriver hun. Noen dager har de ikke mat, men det går på et vis. Er det noen som får lyst til å gi den mannen et spark bak?

På bildet øverst ser dere Sonoti da hun var elev for 21 år siden. Skolen venter Norges-besøk, og da må det velkomst-kranser til. Når det er en årstid med lite blomster, lager de kranser av kulørt papir. På det andre bildet (under) ser dere hvordan dere blir tatt imot hvis dere besøker skolen.

Ja, måtte rektor Salomi og hennes medarbeidere og alle jentene få et fint skoleår! Vil dere be om det? Ja, for bønn er viktig i dette arbeidet, også. Så følger det med en giro i bladet, som dere ser.
Takk til alle som vil være med!

Hilsen Martha Irene Eriksrød


Tilbake til innholdsfortegnelsen