Nr. 1 - Februar 2001 - Årgang 51
Normisjon på plass
De fleste har vel ikke unngått å legge merke til at Det norske lutherske Indremisjonsselskap, Den norske Santalmisjon og Langesundsfjordens Indremisjonsselskap sist sommer slo seg sammen til en felles organisasjon som har fått navnet Normisjon.

Dette betyr at en lang tradisjon -siden 1866 - er over her i distriktet. Langesundsfjordens Indremisjonsselskaps virksomhet har satt sterke og dype spor i kirke - og bedehus over hele Telemark og vel så det. Santalmisjonen likedan.

Martha Eriksrød

Men etter mange og lange drøftinger og samtaler ble det slik at Langesundsfjorden ville bli med i den nye landsomfattende misjonsorganisasjonen. "Telemarksdelen" av Santalmisjonen ville også flytte "hjem" igjen etter å ha vært sammen med Vestfold og Buskerud de siste årene. Dermed ble Normisjon, Region Telemark stiftet.

Steinar Lund fra Sneltvedt i Gjerpen var den siste formannen i
"-fjorden", men han er ganske sikker på at dette var en riktig avgjørelse:

- Vi syntes at tiden nå var moden for å bli med i et større fellesskap. Tanken på at vi også skal være en misjonsorganisasjon med engasjement for misjon i andre land talte også for at vi skulle gå inn i dette fellesskapet.

Steinar Lund

- Hva med alle indremisjonsforeningene og Santalforeningene i distriktet?

- Alle disse foreningene sorterer nå inn under Normisjon. Det behøver ikke bety så mye, reint praktisk, men for de fleste tror vi dette vil være med på å øke engasjementet for misjonens sak både hjemme og i andre land, sier Steinar Lund, som også ble den første formann i det nye regionstyret.

Daglig leder - eller regionleder - er Trond Engnes og Normisjon har sitt hovedsete i Hauges Minde, - det tidligere Indremisjonskontoret.

Nå de unådde
- Hva er organisasjonens målsetting?

- I en formulert visjon for Normisjon heter det at en ønsker å nå de unådde med evangeliet - både i nærmiljøet og i andre land. En ønsker også at folk skal bli Jesu etterfølgere og disipler.

- Hvordan vil dere gjøre dette?

- Det må skje på flere plan, både gjennom tradisjonell forkynnelse, evangelisering, leirer osv. I vår handlingsplan har vi sagt at vårt største satsingsområde er barn, ungdom og familier. Når vi i dag vet at det er flere og flere som har et veldig svakt kristent grunnlag, ser vi det som en stor oppgave å være med å legge grunnlaget for en trygg kristen tro. Dette tror vi er det beste for alle mennesker, enten de bor her i Norge eller i et annet land. Så dette vil vi være med på, sier Steinar Lund.

Tilbake til innholdsfortegnelsen