Nr. 1 - Februar 2001 - Årgang 51

Kulturkveld i Gjerpen kirke:
"Gjøglerens drøm"
Til alle tider har kirkerommet vært et spesielt sted, et annerledes rom. "Her er Guds hus og himlens port", står det i salmen - et sitat etter Jakob som i sin tid var på flukt, og som i en drøm fikk oppleve en stige reist fra jorden opp til himmelen og et møte med Gud og hans løfter.

Siden har mange gjort den samme erfaringen, i generasjon etter generasjon. I kirken foregår det stadig møter mellom himmel og jord, mellom Gud og mennesker.

Søndag 18. februar har vi tenkt å invitere til en kveld i Gjerpen kirke der vi kan oppleve Guds hus som et godt sted å være og himmelens port som et gløtt inn til en større og videre virkelighet enn vår.
"Gjøglerens drøm"
har vi satt som tema for kvelden. Det henspiller på at vi har med oss en lys levende gjøgler som heter Guro Odden og går på Skien videregående. Gjøglerne var ikke vel ansett i kirkene i middelalderen, men de bar sikkert på en drøm om å få være med i fellesskapet, de også - med sin egenart, sine kunster og sine lengsler.
Vi synes derfor det er fint å slippe gjøgleren inn i Guds hus, for i klovnens ofte noe bedrøvelige skikkelse, kjenner vi også oss selv igjen. Den som snubler i sine egne bein og aldri greier å hamle opp med alle livets mange utfordringer.

Geir prest skal lese den gamle fabelen "Guds gjøgler", mens Guro spiller klovnen. Videre blir det sang av Kari Lise Høgseth og Geir Bekkevold. Ragna Kverndalen spiller saksofon, og Pål Lennart Horne har ansvaret for den musikalske delen av programmet. Fra Bøle får vi besøk av et spenstig kor som kaller seg "Pusterommet" og som har et allsidig repertoar. Et knippe jenter fra Gjerpen ungdomsskole deltar -Ingrid Helene Vogsland, Marita Nordgård og Anna Blaasvær Hanssen leser Bibel-tekster, og Anna Blaasvær Hanssen fremfører også Frans av Asissis fredsbønn. Ingebjørg Dahl Sem har et innslag om kirkerommet - "Her er Guds hus og himlens port".

Dugnadsgjengen som har dratt i gang dette arrangementet, består av Geir prest, Gunhild Vold, Pål Lennart Horne, Bjørn Solbakken og Ingebjørg DahI Sem. Det har vært et inspirerende arbeid. Folk vi har spurt om å delta, har stilt villig og entusiastisk opp -gratis til og med, siden vi har ikke særlig mye jordisk gods å friste med. Det blir ingen inngangspenger, men for å dekke utgifter til annonser, lys og lyd, etc. ser vi oss nødsaget (som det het i gamle dager) til å ta opp en kollekt.
Bare så dere er forberedt.

I.D.S.

Altså: Vel møtt i Gjerpen kirke søndag 18. februar kl. 19.

Tilbake til innholdsfortegnelsen