Nr. 1 - Februar 2001 - Årgang 51
OPPSLAGSTAVLA
Årsfest for Gjerpen menighet
Skigudstjeneste
1. klassingene i kirken
Forbønnstjeneste
Diakonigudstjeneste
Gjerpen prestegjelds legatfond
Søsknene Riis' legat
Fastegudstjeneste
Brød for verden 2001
Eldregudstjenesete i mai

Årsfest for Gjerpen menighet.
Vi samles til årsfest for Gjerpen menighet søndag 4. mars kl. 18.00. Årsfesten blir som vanlig på Menighetshuset. Biskop Halvor Bergan, som nå bor i Melum, vil tale på festen. Menighetsrådet legger fram årsmelding og regnskap, og har dessuten meldt en sak til behandling:
Gjerpen menighetsråd foreslår at antall medlemmer i menighetsrådet reduseres fra 10 til 8. Ordningen trer i kraft fra 01.01.02. Årsaken til dette forslaget er at vi mener 8 medlemmer er tilstrekkelig i menighetsrådet, og at vi heller ønsker å bruke tilgjengelige ressurser i andre oppgaver i menigheten.
I årsfesten inngår også diakoniens årsmøte med vanlige saker. Dersom andre saker ønskes forelagt årsmøtet, må de være diakoniutvalget i hende senest 14 dager før årsmøtet.
Vi håper på godt frammøte på årsfesten!
Til toppen av sida

Skigudstjeneste.
For andre gang legger vi gudstjenesten i Gjerpen til Svanstul. Det skjer søndag 18. mars kl. 12.00 i samarbeid med Turistforeningen. Sokneprest Sigfred Sørensen forretter en enkel sportsgudstjeneste, og etterpå tar vi skiene fatt eller finner en fin sol helling. Vi håper å få en dag til nytte både for ånd, sjel og legeme!
Til toppen av sida

1. klassingene i kirken.
Vi har invitert alle 1 klassingene i Gjerpen til å komme på en familiegudstjeneste 18. februar. Da får de en fin bok som heter "Ikke bare englebarn". I ukene fram til Palmesøndag har vi så dåpsklubb for dem som har fått bok, med samling hver uke. Dette er et flott opplegg, og vi håper mange vil være med!
Til toppen av sida

Forbønnstjeneste.
Hver onsdag ettermiddag er det noen som samles i kirken til bønn for menigheten og det arbeidet som drives. Det er mulig å levere forbønnsemner, enten for deg selv eller andre, til menighetskontoret, så tar forbederne det med. Vi ønsker også flere med i denne fine tjenesten, så hvis du kan tenke deg å delta en halvtime i uka, så meld fra til Ranveig Moe på menighetskontoret.
Til toppen av sida

Diakonigudstjeneste.
For å sette fokus på den diakonale siden av menighetens liv, arrangeres det 2 diakonisøndager hvert år. Den første dette året holdes søndag 18. februar. Sokneprest, diakon og medlemmer av diakoniutvalget deltar, og det blir sang av Gjerpen Gla'sang. Velkommen!
Til toppen av sida

Gjerpen prestegjelds legatfond.
Dette legatet er en privat stiftelse som yter økonomisk støtte til diakonale og sosiale tjenester innen Gjerpen prestegjeld. Kirkelige organer og organisasjoner kan søke. Det oppgis i søknaden hva støtten skal brukes til. Skriftlig søknad sendes Soknepresten i Gjerpen innen 23. april 2001.
Til toppen av sida

Søsknene Riis' legat.
Dette legatet er opprettet for å gi støtte til fysisk handicappede i gamle Gjerpen herred og gamle Skien by. Legatporsjoner utdeles til personer som bor i privat bolig, ikke institusjon. Skriftlig søknad vedlagt legeattest og likningsattest sendes soknepresten i Gjerpen innen 23. april 2001.
Til toppen av sida

Fastegudstjeneste.
Tirsdag 27. mars kl. 19.30 blir det fastegudstjeneste i Gjerpen kirke ved Sigfred Sørensen og Gjerpen Gla'sang. Det blir alminnelig skriftemål. Velkommen til en fin og god kveldstime i Guds hus!
Til toppen av sida

Brød for verden 2001.
Tema for Fasteaksjonen i år er: Hjelp Brasils unge til en ny start! Det er enorme sosiale forskjeller i dette landet, dårlige utdanningsmuligheter og mangel på arbeid. Dette gir grunnlag for en meningsløs vold som skaper frykt i alle samfunnslag. Hvert år blir 40.000 mennesker myrdet i Brasil.
Kirkens Nødhjelp ønsker gjennom sine prosjekter å være med på å gi Brasils unge en ny framtid. De driver også et omfattende arbeid i 60 andre land for å bekjempe fattigdom, nød og urettferdighet. Dette kan vi være med og støtte gjennom Fasteaksjonen.
Tirsdag 3. april går konfirmantene rundt i hele Gjerpen og samler inn vårt bidrag.
Ta vel imot dem!
Til toppen av sida

Eldregudstjenesete i mai.
Eldregudstjenesete i mai. Også i år vil vi invitere til Eldregudstjeneste i Gjerpen kirke, tirsdag 22. mai kl. 16.30. Sokneprest, diakon og Velferdskoret blir med. Det blir også nattverd. Etter gudstjenesten samles vi på Menighetshuset til kveldsmat. Denne gudstjenesten er både for eldre som bor hjemme, og for beboere på Sykehjemmet. Mange frivillige stiller opp til kjøring og trilling av rullestoler. Velkommen til en hyggelig ettermiddag!
Til toppen av sida

Tilbake til hovedside