Nr. 2 - Mai 2000 - Årgang 50

Trofast tjener trapper ned

Liv Eriksrød er en kjent skikkelse i Gjerpen menighet. Allerede i 1981 ble hun valgt inn i menighetstådet for første gang og var med der i 4 perioder. En god del av tiden var hun nestleder og leder i rådet. Fra 1996 har hun vært sekretær for Menighetsrådet og administrasjonsansvarlig i menigheten; først i 40% stilling og i den seinere tid 30%. Det er denne stillingen Liv nå forlater for å gå tilbake til læreryrket.

Liv er ikke barnefødt i Gjerpen. Hun er ekte Bølejente, f. Løvstad. Etter endt grunnskole på Bøle og Menstad ble det realskole og gymnas. Høsten 1964 begynte hun som lærervikar på Menstad med fortsettelse på flere andre skoler i Skien.

Så traff hun sin Odd og giftet seg med han i 1966. De fikk etterhvert 2 barn, gutt og jente. Mellom barnestell og husmoryrke forøvrig ble det også satt av tid til utdanning. Liv ble etter hvert cand. mag. med fagene pedagogikk, norsk og kristendomskunnskap. Det bar ut i arbeidslivet igjen; først i ungdomsskolen, så to rike år på Grenland folkehøgskole og til slutt Klosterskogen videregående fra 1984 hvor hun fremdeles er tilsatt.

Liv har en hobby som hun har dyrket sammenhengende i snart 50 år: Korsang. Alt som 7-åring begynte hun i Skien Pikekor og var med der til fylte 18. Siden har hun vært med i ungdomsmusikken på Ås bedehus og selvfølgelig kirkekoret vårt, Gla'sang, hvor hun forøvrig fortsetter, selvsagt!

På spørsmål om hvilke saker hun vil framheve fra arbeidet i menigheten, er hun ikke i tvil om at det var ansettelsen av kvinner i menigheten. Hun var med på å tilsette vår første kvinnelige prest, Berit Okkenhaug, og seinere kirketjener Synnøve Robertson.

Ellers vil hun gjerne framheve det gode arbeidsmiljøet i staben og synes hun har hatt gode og givende år i Gjerpen. Men nå måtte hun ta et valg, og valget ble skolen. Hun gleder seg til å begynne igjen.

"Godt nytt for Gjerpen" takker for innsatsen og ønsker lykke til i åra som kommer!

Olav Tveit


Tilbake til innholdsfortegnelsen