Nr. 1 - Februar 2000 - Årgang 50

En kateket vi har alet opp selv

I ei bygd på Vestlandet var det svært vanskelig å få ny prest. Til tross for gjentatte utlysninger var det ingen søkere. Da var det et glupt hode kom på ideen: Vi får få tak i en prest-unge og ale han opp selv!

Det er vel nesten det vi har gjort med den nye kateketen i Gjerpen prestegjeld. Etter 2 år med stadige utlysninger uten å få napp, har vi nå tilsatt en av våre egne, Karin Fjose. Hun er godt oppalet i Gjerpen menighet: Gjennom søndagsskole og barneforening på Venstøp bedehus, barne- og ungdomskor i Gjerpen kirke og utallige leirer på Fjordglimt.

Etter 6 år hjemmefra i utdanning og arbeid, er hun nettopp tisatt som kateket i Gjerpen, med Borgestad som hoved-arbeidssted. Søndag 27. februar skal hun vigsles til kateket-tjenesten av biskop Olav Skjevesland i Gjerpen kirke.
Vi har hatt en liten prat med Karin på telefon:

Hvordan opplever du det å flytte hjem og arbeide i kirken på hjemstedet?
Da du spurte meg i fjor om å søke på kateket-stillingen, følte jeg ikke klar for det. Jeg måtte prøve meg litt et annet sted for å finne trygghet og identitet. Nå har jeg mer lyst til å komme hjemover. Det er jo også slik at mesteparten av arbeidet er i Borgestad menighet, der jeg ikke er så godt kjent.

Du har det siste året arbeidet som vikar-kateket i Skedsmo. Hvordan har du opplevd det?
Veldig spennende og positivt! Vi har en flott gruppe konfirmanter i Skedsmo, ca. 70 i alt. Det er også mange aktive, unge ledere som setter sitt preg på miljøet. Forrige helg var vi på konfirmant-weekend - en udelt fin opplevelse!

Hva liker du best i arbeidet?
Det må være den direkte kontakt med mennesker. Jeg er sammen med ulike aldersgrupper, mest barn og unge, og det har vært både utfordrende og interessant. Jeg får bruke alt jeg har av evner og ressurser.

Søndag 27. februar skal du vigsles til tjeneste i kirken. Hva tenker du om det?
Jeg har spurt meg selv om hva vigslingen betyr, og mener iallfall at det er en bevisstgjøring for min egen del om at jeg går inn i en spesiell tjeneste for Gud i menigheten. Dessuten er det en forbønnshandling, der vi ber om Guds kraft og velsignelse. Jeg gleder meg til denne dagen!

Det gjør vi også! Gjerpen og Borgestad menigheter samles til fellesgudstjeneste ved vigslingen 27. februar, og vi håper på stor opslutning. Vi innbyr også til kirkekaffe på Gjerpen menighetshus etter gudstjenesten.

Sigfred Sørensen


Tilbake til innholdsfortegnelsen