Nr. 1 - Februar 2000 - Årgang 50

Gunnar Holtskog
til fellesmøtene


I mars vil en ekte Skiens-kar entre talerstolen under fellesmøtene i Gjerpen, i regi av Gjerpen Menighet, Indremisjonen og Gjerpen Misjonsmenighet.
Gunnar Holtskog vokste opp i Skien og har store deler av sitt liv bodd og hatt sin tjeneste i byen vår. Vi får en liten prat med ham en klar februardag, før han setter kurs mot skiløypene på Svanstul.

Holtskog forteller om et aktivt liv. Gudstroen har han hatt med helt fra barndommen. Ved siden av teologistudiet i Oslo var han aktivt med som søndagsskoleleder og ungdomsarbeider. Seks semester ble det bl.a. som formann i skolelaget. Han opplevde tidlig kallet som forkynner. Etter fem år som kretssekretær for søndagsskolen i nedre Telemark, var han prest i Brunlandnes og Porsgrunn i henholdsvis ni og syv år. Rike år som vekker gode minner hos den nåværende pensjonisten.
Pensjonist og pensjonist forresten...
Etter å ha sluttet som prost i Skien etter 17 år i 1989 har Holtskog hele tiden vært på farten med evangeliet. Og nå står fellesmøtene i Gjerpen for tur.

Hvilke forventninger har du til fellesmøtene, Gunnar?
Jeg ser jo dere har satt "Framtid og håp" som tema, og dette er veldig viktig å tale om i vår tid. Framtiden er usikker for mange og håpet er lite. Det er viktig å bygge dette opp i vårt sinn, være med å bringe framtid og håp til våre naboer, våre medmennesker.
Jeg vil hente tanker om temaet fra bibelen, både for nær framtid og for en evig framtidsdag.
Det er viktig at vi setter vårt håp til Guds løfte og hever hodet i forventning til ham, sier den spreke pensjonisten før skiene legges på taket av bilen og turen går til Svanstul med 10 cm nysnø.

- Jeg har opplevd mye nåde i livet, sier Gunnar Holtskog.
Og vi håper mange i Gjerpen får del i den nåden han vil forkynne under årets felles-møter. Så sett av den siste uka i mars!

Som vi ser av programmet blir det også mye sang og musikk i møtene, hovedsakelig lokale krefter også på den biten.
Møtene i uka blir i Misjonskirken Betel og søndagen samles vi til gudstjeneste og avslutningsmøte i Gjerpen kirke.


Tilbake til innholdsfortegnelsen