Nr. 4 - Desember 2000 - Årgang 50

OPPSLAGSTAVLA
Julegave til diakoniarbeidet
Svensk gudstjeneste
Lysmesse
Konserter i Gjerpen kirke
Gudstjenester i julen
Midnattsgudstjeneste
Nyttårsfest
Sorggrupper
6-års bok og dåpsskole
Fellesmøter 2001

Julegave til diakoniarbeidet.
Vi har lagt en giro inni dette nummeret av Menighetsbladet, som vi håper mange vil benytte. Gaven går til diakoniarbeidet i menigheten vår, et arbeid som er både nødvendig og nyttig for mange. Vi har tilsatt en meget dyktig soknediakon, som mange setter stor pris på. Han organiserer et omfattende diakonalt arbeid, både besøkstjeneste, sorgarbeid, formiddagstreff og mye annet. Men alt koster penger, og derfor er den vedlagte giro-blanketten en mulighet til å støtte dette arbeidet. Vi takker for alle bidrag!
Til toppen av sida

Svensk gudstjeneste.
Det har blitt en fin tradisjon i adventstiden å ha en svensk gudstjeneste i Gjerpen kirke. Også dette året kommer kyrkoherde Ljungquist og Luciaflickorna, mandag 11. desember kl. 18.00. Etter gudstjenesten inviteres alle til kirkekaffe på Frogner hovedgård. Dette er ikke bare for svensker i Grenlandsområdet, det er for oss alle. Og det er den eneste Lucia-feiringen i kirken!
Til toppen av sida

Lysmesse.
Kapellan Geir Bekkevold og årets konfirmanter inviterer til Lysmesse søndag 10. desember kl. 19.00. Konfirmant-foreldrene er selvsagt spesielt invitert, men det er plass til mange flere, og vi håper kirken kan fylles av lys og forventning!
Til toppen av sida

Konserter i Gjerpen kirke.
Det er også i juletiden i år planlagt flere fine konserter i Gjerpen kirke. Det begynner allerede søndag 26. november med Sverre Valens Solistensemble og Adventssangerne.

Fredag 8. desember blir det Julejazz med Karin Krogh.

Den tradisjonelle korpskonserten med Gjerpen skolekorps, Suoni og Canto Libre, blir søndag 17. desember.

Onsdag 20. desember synger vi julen inn, sammen med barnekoret GBG, ungdomskoret Brus og flere solister. Det er Felleskomiteen i Gjerpen som arrangerer denne kvelden, som starter kl. 18.30.

Fredag 29. desember avslutter vi årets musikalske gleder med Romjulskonsert. Som vanlig er det organist Kjell Frigstad som har ansvar for denne.
Velkommen til varierte musikalske opplevelser i vår praktfulle kirke!
Til toppen av sida

Gudstjenester i julen.
Vi har som vanlig familiegudstjenester på julaften kl. 14.00 og 16.00. I år har menighetsrådet bestemt å la offeret gå til menighetens misjonsprosjekt, Marta-Maria skolen i Bangladesh. Denne skolen gir både praktisk hjelp og opplæring til et fattig folk, samtidig som elevene får kristen kunnskap. Vi mener at bedre offerformål på julaften vanskelig kan finnes! 1. juledag er det Høytidsgudstjeneste kl. 11.00, og 2. juledag er det dåpsgudstjeneste der Gjerpen skolekorps deltar som så mange ganger før. Velkommen til Guds hus i julen!
Til toppen av sida

Midnattsgudstjeneste.
Nyttårsaften ved inngangen til det nye året, har vi en spesiell gudstjeneste i Gjerpen kirke. Det er en egen stemning i kirken denne timen - og stadig flere strømmer til for å være med. Ta en pause i feiringen sammen med familie og venner, og delta i midnattsgudstjenesten som starter kl. 23.15!
Til toppen av sida

Nyttårs fest.
Gjerpen menighets nyttårsfest blir torsdag 4. januar kl. 18.00 på Menighetshuset. Dette er en god, gammeldags familiefest der både små og store kan glede seg sammen.
Til toppen av sida

Sorggrupper.
Vi inviterer til samtalegrupper for mennesker i sorg. Det kan ofte være til hjelp å snakke med andre i samme situasjon. Disse gruppene er felles for hele Grenland, og samlingene er lagt til Østre Porsgrunn kirkestue. Ta kontakt med soknediakon Evensen på telefon 35 52 46 10.
Til toppen av sida

6-års bok og dåpsskole.
Dette er et av de nyeste tiltakene innen dåpsopplæring i menigheten. Vi inviterer til en familiegudstjeneste 11. februar der 6-åringene får en fin bok. Etterpå har vi dåpsskole med ukentlige samlinger fram til Palmesøndag. Dette er et flott opplegg, og vi håper mange 6-åringer blir med!
Til toppen av sida

Fellesmøter 2001.
Vi har vært så heldige å få med oss Ludvig Karlsen, Evangeliesentrenes grunnlegger, på fellesmøtene 22. - 25. mars neste år. Vi kommer med mer informasjon senere, men gled dere allerede nå!
Til toppen av sida

Tilbake til hovedside