Nr. 4 - Desember 2000 - Årgang 50

Organist Kjell Frigstad runder 50!
Vi markerte tidligere i høst at Kjell Frigstad har vært organist i Gjerpen menighet i 20 år, og han ble i den forbindelse behørig takket for innsatsen. Nå runder den samme Kjell 50 år, hvilket skulle tilsi at i 2 fem-deler av sitt liv har han traktert orgelet i Gjerpen kirke.

Det er ikke få anledninger i menighetens liv Kjell har tolket både vår glede og sorg. Jeg har regnet ut at han har spilt i ca. 2500 begravelser, 1500 gudstjenester, bortimot 1000 vielser og ca. 2000 andakter på sykehjemmet. I tillegg har han ledet tallrike korøvelser og konserter.

Hva er det å skape musikk? Ja, det må iallfall ha noe med innlevelse og gjenkjennelse å gjøre, både for musiker og tilhører. Dessuten må det være å oppdage nye horisonter og strekke seg ut over grenser og innestengte båser: Her har jeg ikke vært før, men det var sannelig fint å komme hit!

Slik er Kjell i sin musikalske praksis, og derfor gir han oss stadig nye og fine opplevelser. I tillegg er han åpen og romslig som person, og ønsker velkommen musikalske gjester av forskjellig kaliber, alt fra Det norske Solistkor til Familiemusikken fra Sneltvedt. Slik er det godt å ha det! Kjell ønsker å satse på det lokale. Derfor har han også i mange år drevet opplæring av unge talenter, og bruker disse så langt som praktisk mulig i sin virksomhet, for eksempel ved konserter.

Jeg vil gjøre meg til representant både for menighet og medarbeidere og ønske deg til lykke med 50-års dagen, Kjell! Du er en musikalsk døråpner, en god kollega og venn! Vi ønsker deg mange gode dager og år fortsatt på orgelkrakken i Gjerpen kirke!

Sigfred Sørensen


Tilbake til innholdsfortegnelsen